Olen taas hieman myöhässä kaikesta, siis asioiden päivittämisestä.

Lauantai: Wäinö jäi ensimmäistä kertaa yksin kotiin, kun Team Naiset lähti Aptukseen. Kati trimmas Siirin perjantaina ennen treenejä ja yritti epätoivoisesti muokata Siirin turkkia, kun olin hieman leikellyt aiemmin sieltätäältä. No, joo...nätti Siiristä tuli. Siiri kisas Aptuksessa Jutan kanssa. Jutalla hieman paniikkia, mutta hyvin meni loppujenlopuksi. Tuomarina ollut Laura Lehdistö (Tiibetinterrieri ihmisiä) sijoitti Siirin ja Jutan 5.!!! Vaihdatti myös koiria, joten Siiri sai lisäkokemusta näyttelyistä. Lisään kuvia, kunhan saan Jutalta. Kotona odotti kauhistunut Wäinö ja naapurilta kirje. Kirje kylläkin ihan kaunissanainen, eikä häätöön uhkaava. Lupasin muille asukkaille treenata Wäinön kanssa yksinjäämistä ja, että Wäinö ei tule pitämään niin kovaa meteliä enää.

611920.jpg Jutta Voutilainen ja Siiri, Aptus sij.5, kuva Anu Järvinen

Sunnuntai: Sain Sallasta kaverin Kirkkonummen kisoihin. Koirakoita hyppärillä 10/13. Siirillä pasmat sekaisin jo toisella esteellä. Koko radan aikana (16-17estettä) meni ohjauksessani vain n.3!! Siis tuloksena hylly. Lupasin Siirille, että seuraavat KKK:n kisat ovat aikaisintaan vasta syksyllä. Sitä ennen kisataan vain muualla. Seuraavat kisat Stadi Games, jossa la-su:n aikana 5 (!!!!) starttia.

Keskiviikko: Kävin Nanin ja Myyn sekä Wäinön kanssa Maunulassa ATD:n kentäl treenaamassa. Tehtiin KKK:n hyppäri rata. Onnistui Siirin kanssa tosi hyvin. Lisäksi tein samanradan käänteisenä ja kontakteja. Nanin kanssa tehtiin yhdessä kipolla palkkausta kepeillä ja otin takaavetoja palkkauksella. Alkaa kaarrokset selvästi pienentyä. Wäinö päätti myös käydä tsekkaamassa esteitä. Pääsi vapaaksi ja kävi itsenäisesti tekemässä sitten putken!! Kokeiltiin myös puomia ja hyppyjä. Taidan kuitenkin hyvästä agilityuran alusta huolimatta "muokata" WÄiskistä toko-puolen koiran(?) 

Wäinö & Siiri: Molemmat voivat hyvin. Marsut muuttivat tänään takaisin ja (ainakin toistaiseksi) Wäinö on rauhallinen. Ostin Wäinölle myös metallihäkin, jonka etuosan ehti vääntää uuteen uskoon!! Uskomaton voima koiralla. Treenaillaan Wäinön kanssa päivittäin, varsinkin kontakteja. Ottaa hyvin kontaktit. Jaksaa jopa nykyään odottaa ruokakupille luvan saamista. Onneksi Nani potkii persuksille, kun menen "hieman liian lujaa" ja "odotan hieman liikoja" Wäinöltä. Koirahan on ollut vasta n.3vko:a Suomessa. Sain tänään Nanilta myös naksuttimen koulutusoppaan ja nyt alan opiskelemaan. Naksuttimen ehdin jo hankkia.

Hauska bussikuski: Eilen iltalenkiltä kotiin tullessa törmäsin 17 bussikuskiin, joka kysyi Wäinöstä, että onko Malinois? Kerroin, että ei hän kertoi omistavansa 5-vanhan belggarin. Kertoi olevansa pk- ja tokopuolen harrastajia. Saimme hyvän jutun aikaiseksi, kun aloimme keskustelemaan koirista. Suurin puheenaihe syntyyi, kun keskustelimme, kuinka ihmisillä on ennakko-odotuksia koiria kohtaan (siis kuten tokossa, agilityssä) Meitä kumpaakin ihmetytti, kuinka ihmiset ns. vain vaihtavat rotua toivossa menestyä paremmin. Noh, keskustelu oli hyvä ja toivottavasti asiakkaat pysäkeiltä eivät joutuneet odottamaan pitkään, koska taisimme jutella hieman yli bussin lähtöajan.