Huh,huh mikä reissu!!
Perjantaina matkasimme Tallink Starilla Viroon. Olin varannut Wäinölle häkin kenneltiloista. Tallinkin kotisivuilla kerrottiin isoista ja suljetuista tiloista, mutta laivalla meitä odotti aivan muuta. Ovet avoinna ja "häkit" minne mahtui kaksi setteriä/häkki. Wäinö majoittui häkkiin yksin Venkun ja Nekun jakaessa yhden häkin ja Ossin ja Oonan toisen. Kävin välillä katsomassa Wäinöä ja hyvinhän se näytti menevän. Star:han menee Tallinnaan kahdessa tunnissa, joten Wäinön "kärsimys" ei ollut pitkä. Siiri matkusti laivamatkan autossa Spicen, Annun ja Nyytin kanssa.
Majapaikkamme sijaitsi n.10km Haapsalun keskustasta. Sänkyihin sammui (kirjaimellisesti) 2 koiraa ja onnellinen omistaja. Herätys klo 7 ja aamupalalle, mistä näyttelypaikalle Haapsaluun, jossa KR näyttely. Ensimmäisenä vuoroon pääsi Nyyti, josta leivottiin ainoana pentuja Rop-pentu, Kp:n kera. Tuomarina cockereilla oli Mr. Gordon Williams Englannista. Setterit arvosteli Gordonin vaimo Ms. Penny Williams. He kasvattajat enkkuja kennel nimella Bournehouse. Heillä on useita Crufts'n Rop-voittajia ja jopa Bis-voittaja. Setterit meni hieman penkinalle, sillä tuomareiden perhetutut olivat paikalla. Heillä kyllä on hienoja koiria, mutta....
Annu voitti avoimen luokan ja Spice oli valioluokan 3/3. Deringan kasv-luokka oli Rop ja myöhemmin vielä Bis-4 ja Donna-Konna oli Rop-vet, muttei sijoittunut ryhmäkilpailuissa. Ryhmäkilpailuissa Nyyti yllätti Minnan....ja kaikki muutkin olemalla BIS-2 pentu!!! Siitä se lähtee.
Majapaikkaan päästyä grilli kuumeni, mutta kellon ollessa jo siinävaiheessä 21. painuimme pehkuihin koirien kanssa.
Sunnuntaina matkasimme Laulasmaalle settereiden erikoisnäyttelyyn. Tuomarit olivat toisinpäin ja sijoitukset samoja...kas kummaa!! Tälläkertaa vain "top breeder"-kasvattaja pysti tuli kennel Nattaseen. "Sittisontiainen" Ossi (paskansi menomatkalla ja myöhemmin vielä tulomatkalla kenneltilojen häkkin) kruunattiiin BIS-2 pennuksi ja Nattaset kasvattajaluokasta leivottiin BIS-1 kasvattaja. "Yllättäen" iski kaamea kiire laivaan, mutta ehdittiin. Tulomatka olikin yhtä farssia Tallinkin säätäessä kenneltilohin päällekäisvarauksia. Belgialaiset sekä suomalaiset "riitelivät"!! Wäinö sai kunnian matkata matkustamon puolella. Naudan nilkka maistui kannella.
Kotona oltiin vasta hieman ennen puoltayötä ja koko porukka sammui hetkessä.

Kiitos mukavasta reissusta kaikille 16:sta ihmisille sekä 25:lle koiralle!!